jump to navigation

Eid Mubarak! November 14, 2004

Posted by ummahonline in Editorial, Kolum.
trackback

Oleh: Aqil Fithri

Mari kita iringi kehadiran Eid-ul-Fitr ini dengan lantunan takbir, tahmid dan tasbih bagi meraikan kejayaan kita menyempurnakan perjuangan spiritual di bulan Ramadhan 1425 Hijrah ini. Mudah-mudahan hikmah amalan kita ini; puasa, shalat, tadarrus al-Quran, du’a dan segala ibadah yang terhimpun di bulan ‘pembakaran diri’ Ramadhan akan di terima di sisi Allah SWT lalu mengaliri ke dalam penghayatan perjuangan kita.

Sempena dengan kehadiran nan mulia ini juga, kita ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Eid Mubarak buat semua umat Islam di Malaysia dan seluruh dunia. Mari kita raikan juga kehadiran Eid-ul-Fitr ini dengan menginsafi penindasan yang berlaku terhadap ummah di seluruh dunia yang kini marak di asak oleh hagemoni dunia yang zalim dan anti-islamisme, yang sudah tentunya diprakasai oleh Israel dan Amerika Syarikat.

Inilah kesedaran yang menyedarkan kita untuk bangkit dan terus berjuang bagi menegakkan sistem kehidupan yang islami, adil dan saksama; mencakupi sebarang struktur yang sedia ada. Semoga segala komitmen dan cinta kita kepada perjuangan akan menuntun kita kepada minal aidin wal faizin sepertimana yang dimaksudkan dari setiap intipati Eid ul-Fitr. Insha’allah!

Sekian, Eid Mubarak, kullu am wa antum bi khair!

Komen-komen»

No comments yet — be the first.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: